Sabtu

MH370 Malaysia : 20 bekerja untuk elektronik peperangan dan firma radar ketenteraan !

Freescale Semiconductor:Mempunyai 20 pekerja di dalam pesawat MAS MH370

Sebuah syarikat teknologi Amerika Syarikat (Freescale) yang mempunyai 20 kakitangan kanan berada dalam  Malaysia Airlines Penerbangan MH370 baru sahaja melancarkan satu alat peperangan elektronik baru bagi sistem radar tentera pada hari-hari sebelum Boeing 777 telah hilang .
PEMBANGUNAN Freescale Semiconductor yang mempunyai 20 pekerja di MH370 baru sahaja melancarkan PEMBANGUNAN cip radar baru : Freescale Semiconductor  yang mempunyai 20 pekerja di MH370 baru sahaja melancarkan cip radar baru ( laporan EXPRESS )


Freescale Semiconductor , yang membuat mikrocip berkuasa untuk industri termasuk pertahanan, mengeluarkan produk baru yang berkuasa untuk pasaran Amerika pada 3 Mac.
Lima hari kemudian , Penerbangan MH370 berlepas dari Kuala Lumpur untuk Beijing dengan 239 orang di atas kapal termasuk 20 orang yang bekerja untuk Freescale .
Dua belas dari Malaysia , manakala lapan adalah warga negara China.
Jurucakap Freescale Mitch Haws telah berkata: " Ini semua adalah orang-orang yang mempunyai banyak pengalaman dan latar belakang teknikal dan mereka adalah orang-orang yang sangat penting. Ia pasti satu kerugian bagi syarikat itu."
Pemegang saham Freescale termasuk Kumpulan Carlyle pelabur ekuiti swasta yang penasihat yang lalu telah dimasukkan adalah presiden bekas -AS :George Bush Sr dan bekas Perdana Menteri Britain John Major .
"Mereka ini semua banyak pengalaman dan berlatarbelakangkan teknikal - mereka sangat penting" ~Freescale Semiconductor
Pelanggan Carlyle heavyweight sebelum ini termasuk Kumpulan Saudi Binladin , firma pembinaan yang dimiliki oleh keluarga Osama bin Laden.
Hakikat bahawa Freescale mempunyai begitu banyak kakitangan yang berkelayakan di atas kapal Boeing 777 telah mendorong teori konspirasi liar tentang apa yang mungkin berlaku.
Syarikat itu berkata, tujuan mereka diterbangkan ke China untuk meningkatkan operasi produk pengguna , tetapi pautan fresh Freescale kepada teknologi peperangan elektronik mungkin mencetuskan lebih banyak spekulasi dan mendalamkan misteri MH370 ini.

Pakar-pakar telah menjadi bingung bagaimana jet penumpang yang besar diterbangkan seolah-olah tidak dapat dikesan dan mungkin dipukul (dikawal) sistem radar tentera sehingga enam jam.
Mengelakkan radar melalui " teknologi cloaking " telah lama menjadi salah satu objektif industri pertahanan dan Freescale telah cip membangun aktif untuk radar tentera.
Di laman web  syarikat itu berkata, produk frekuensi radio yang memenuhi keperluan untuk aplikasi dalam " avionik, radar , komunikasi , bimbingan peluru berpandu, peperangan elektronik dan rakan pengenalan atau musuh ".
Pada bulan Jun lalu ia mengumumkan ia telah mewujudkan satu pasukan pakar khusus untuk menghasilkan " produk kuasa frekuensi radio " untuk industri pertahanan.
Dan pada 3 Mac, ia mengumumkan bahawa ia telah melepaskan 11 alat ini baru untuk digunakan dalam " frekuensi tinggi, VHF dan rendah -band radar UHF dan komunikasi radio" .
Syarikat Freescale  itu tidak menjawab soalan-soalan daripada Express Online, termasuk sama ada mana-mana pekerja yang hilang dalam MH370 telah bekerja di produk pertahanan.
Ia tidak memberikan apa-apa jawapan kepada teori konspirasi yang pelik terbaru yang diterbitkan secara meluas pada komen-komen bahagian laman web akhbar dan forum internet yang lain.

Satu komen yang berbunyi:"Adakah anda menyambung teka-teki seiring penerbangan mh370 ke Beijing China hilang ? Jika tidak , di sini adalah cebisan yang anda hilang 
"Paten. Paten.. Paten"

Empat hari selepas MH370 penerbangan yang hilang, paten diluluskan oleh Pejabat Paten, empat daripada lima pemegang Paten adalah pekerja-pekerja bangsa Cina Freescale Semiconductor Austin TX. 

Paten dibahagikan pada 20 peratus kepada lima pemegang.

1.  Peidong Wang, Suzhou , China, (20 peratus);  
2.  Zhijun Chen , Suzhou , China, (20 peratus);
3. Zhihong Cheng , Suzhou , China, (20 peratus);
4. Li Ying , Suzhou , China, (20 per peratus);
5. Freescale Semiconductor ( 20 peratus)."Jika pemegang paten meninggal dunia, maka baki pemegang berkongsi sama dividen si mati jika tidak dipertikaikan dalam wasiat".

"Jika empat daripada lima mati , maka baki seseorang pemegang Paten mendapat 100 peratus daripada kekayaan paten. Itu baki pemegang Paten yang hidup adalah Freescale Semiconductor. "

Ia menambah : "Di sini adalah motif anda untuk kapal terbang KL-Beijing yang hilang, kerana semua empat anggota Paten dari China  adalah penumpang kapal terbang yang hilang.

"Pemegang Paten boleh mengubah hasil secara sah,  boleh memberi kekayaan kepada waris mereka . "Bagaimanapun , mereka tidak boleh berbuat demikian sehingga Paten diluluskan. Oleh itu, apabila pesawat itu hilang, paten itu tidak diluluskan. "

Pelajar universiti UK di kalangan penumpang kapal pesawat MH370 Malaysia yang hilang


Gambar: Hull University Yue Wenchao , 26, yang dilaporkan berada salah seorang penumpang di atas kapal terbang mh370. Bom boleh telah disembunyikan dalam kargo buah pada hilang pesawat Malaysia Airlines? walau bagaimanapun, teori ini  tidak masuk akal tambah beliau.
Walaupun paten Freescale wujud di bawah nombor US8650327 , tiada nama yang disenaraikan muncul di pernyataan  yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa Malaysia . Carian terus untuk misteri Penerbangan MH370 di laman web tetapi spekulasi tentang nasib pesawat tumbuh setiap hari.

Sesetengah pakar percaya pesawat itu dirampas - mungkin oleh juruterbang, penumpang tetapi terdapat kesukaran di atas kapal yang membawa kepada nyahmampatan bencana.
Walau bagaimanapun , tidak ada kusyen kerusi atau bagasi yang akan dijangkakan dijumpai terapung di Lautan Hindi yang luas di mana ia mungkin telah terhempas.

 

Misi pencarian bangkai pesawat masih diteruskan oleh 26 buah negara di Lautan Hindi. Gambar-gambar dari satelit Australia, China, Thailand dan Britain telah menjumpai objek-objek yang bertaburan telah menambah keyakinan kemungkinan ada kaitan dengan kehilangan MH370 MAS. Kerjasama antarabangsa dalam misi mencari MH370 ini adalah yang terbesar pernah diadakan oleh mana-mana kehilangan pesawat penumpang dunia. Misi mencari bukan saja dari laut dan udara malah meliputi satelit atau angkasa. Semoga pencarian akan berakhir tidak lama lagi dan akan merungkai persoalan-persoalan yang terbenak di dalam minda rakyat Malaysia bahkan masyarakat dunia amnya.


Laporan dari dari artikel lain:

Tema utama yang mengikat ialah pekerja-pekerja ini (20 orang) tidak bekerja di sektor tenaga, mereka bekerja dengan teknologi ketenteraan yang canggih. Satu cawangan adalah untuk keselamatan data dan mungkin telah cuba untuk memintas NSA, dan cawangan lain bekerja dalam teknologi ‘cloaking’ untuk aplikasi teknologi stealth
~ "Saya menjangkakan bahawa mereka ini  bekerja dalam bahagian pertahanan. Dan saya mempunyai sebab yang cukup baik untuk berfikir demikian - Malaysia adalah sebuah negara yang menakjubkan maju. Anda mungkin tidak fikir begitu kerana anda tidak pernah diberitahu tetapi Malaysia negara yang sebenarnya begitu maju.  Malaysia sejak awal 90-an telah membuat banyak dan pada SEMUA pemprosesan bagi kedua-dua Intel dan AMD. Berapa banyak yang lebih tinggi daripada itu anda boleh dapat? Jadi di sini kita mempunyai kedua-dua negara, Malaysia dan China, di sebuah firma kejuruteraan elektronik Freescale semikonduktor di atas penerbangan, , dan 20 jurutera hilang pada pesawat yang telah hilang. Saya katakan ini adalah mungkin satu 'takedown' ketenteraan oleh Amerika Syarikat. Dan saya bertaruh pesawat itu jauh dirampas dan diterbangkan ke landasan di suatu tempat. Adalah mengapa telefon bimbit yang masih berdering dan anda boleh bertaruh kendalian NSA yang tahu dengan tepat di mana mereka berada. Semua pesawat moden boleh diambil alih melalui kawalan jauh, mereka semua mempunyai pintu belakang sekarang dan NSA hanya untuk"merogol dan merompak’anda, mereka bukan rakan-rakan anda, anda TIDAK akan diberitahu di mana pesawat ini disimpan" 

AK...berpendapat,hanya satu pesawat saja yang mampu iaitu pesawat AWACS..Apakah akan terjadi jika teknologi ini akan  terlepas ke tangan negara bukan sekutu ?..


AK: Samada benar atau tidak terpulang kepada pembaca sekalian menilainya.

Artikel yang AK catatkan disini adalah benar dan bukan di tokoh tambah supaya sedap dibaca. Ianya adalah berdasar artikel daripada kajian pakar-pakar tentang kejadian kes terhadap kehilangan mh370. Terpulang kepada anda samada mempercayainya atau tidak kerana banyak spekulasi-spekulasi lain juga telah dikeluarkan oleh para2 cendekiawan siber ini.

Rujukan:

 Express Online~Ted Jeory Wed,2014

http://www.express.co.uk/news/world/...rce=other_mult

http://www.clubconspiracy.com/forum/showthread.php?p=83865

Bawah :Gambar misi menyelamat oleh negara-negara serantau
Tiada ulasan: