Selasa

Nabilah Ratna Ayu Azalia JKT48

Artis Seberang : Nabilah Ratna Ayu Azalia ~JKT48Walaupun usia masih muda, wajah gadis yang comel dan ayu ini, Nabilah Ratna Ayu Azalia artis keturunan Kalimantan - Ketapang , dan sekarang menetap di kota Jakarta begitu terkenal atau 'top' di Indonesia. 


Gadis periang ini yang lahir pada 11 November 1999 telah menceburikan diri dalam dunia artis bersama kumpulan JKT48 iaitu 'adik' dari kumpulan AKB48 dari Jepun yang ditubuhkan oleh Yasushi Akimoto. Dalam kumpulan JKT48 ini, Nabilah Ratna Ayu Azalia ini di panggil  'Ayu Chin'. Lagu-lagu dari AKB48 Jepun telah di alih ke bahasa Indonesia. Antara lagu hit ialah JKT48 ialah 'Heavy Rotation' dalam bahasa Indonesia.

Dalam media sosial seperti facebook, terdapat banyak sekali web atau laman dengan 'Nabilah- JKT48' nie. Kebanyakkanya di buat oleh peminat atau fans Nabilah Ratna. Ada 'fans' yang sanggup 'menyamar' dan kita kena pastikan yang mana laman yang asli (original) dan yang palsu. Risau juga katanya bila banyak sangat laman yang palsu. Begitulah betapa ramainya peminat @ fans 'Nabilaholic' nie. AK tahu mana laman yang asli dan tak ramai yang mengetahuinya. Biarlah rahsia..hii..hii..

AK juga berkesempatan  mengenali Nabilah Ratna ini secara tak sengaja di laman sosial milik Malaysia . Kesempatan itu  juga AK sempat bertanya serba sedikit tentang perihal tentang dirinya. Sebelum itu AK tidak memperkenalkan diri AK sebenar kerana ingin memastikan persahabatan dan perbualan tidak terbatas. Maklumlah kalau seseorang artis tu kalau tahu kita seorang blogger bebas mereka akan berhati-hati bila bertutur kata. Lebih kurang 2 bulan AK merahsiakan identiti barulah AK memberitahu siapa AK sebenarnya. Samada Nabilah yang betul atau tidak allahualam ler. 

Tapi dari gaya perbualannya dan tutur katanya selama AK mengenalinya seperti Nabilah Ratna yang asli. Gaya gadis baru remaja memang tetap dengan gaya remajanya. AK sempat bertanyakan tentang cita-cita dan makanan kegemarannya. Sememangnya dari segi bahasa, memanglah ada masalah kekeliruan atau pengertian maksud yang berbeza atau bebeda. AK berusaha cuba berbicara dalam bahasa campuran bahasa melayu dan bahasa Indo agar lebih mudah berbicara. dan berkomunikasi. 
 Nabilah Ratna Ayu Azalia ini bercita-cita hendak menjadi usahawan, kalau tidakpun ingin menjadi doktor @ psikologi dan makanan kegemarannya pula adalah masakan padang iaitu 'Rendang'. satu impiannya sudah tercapai ialah bidang nyanyian bersama JKT48. Kalau peminat AKB48 tentu tahu lagu-lagu AKB48 dan iramanya dan lagu AKB48 juga di bawa juga oleh kumpulan anak gadis JKT48 Indonesia. Oh..ya kalau tak tahu makna 'JKT', ialah bermaksud 'Jakarta'.
Laman rasmi  JKT48~http://jkt48.com/


5 kata2 tweeting pengikut AK yang terpilih.

1.
i
SENYUM boleh menyelesaikan banyak masaalah. DIAM pula boleh menghindarkan diri dari banyak masalah. Banyakkan senyum dan banyakkan diam.

Mule kan pg korang dgn senyuman okey .dan sblom snyum tu psti kan ggi korng da cuci kung tk psl2 ad orng pngsn pulak ?

<-- :="" empty.="" feel="" happy="" i="" is="" life="" lost="" sad="" so="" sometimes="" span="" this="">

Pelik twitter twk.. Pakai handphOne dapat login, pakai laptOp xdapat.. Banyak sOngeh!

:: Kita harus yakin bahawa apa yang ditentukan oleh Allah buat kita, itulah yang terbaik. Syukur Alhamdulillah.. 


Tiada ulasan: