Ahad

Peter Butler: George Boateng akan menjadi kapten bersama pasukan T-Team

Peter Butler: George Boateng dan Caleb Folan bersama-sama dalam pasukan T-Team Titans 2013  Liga Super Malaysia


Jumaat

Rabu

Drone USA (Pesawat Pengintip) kena cekup Iran !

Iran menawan 'Drone US -ScanEagle'..!!!


          Televisyen Iran telah menunjukkan sebuah pesawat tanpa pemandu Amerika yang telah di tawan di perairan teluk iaitu dikenali sebagai 'ScanEagle'. Pengawal Revolusi berkata mereka telah membawa turun ScanEagle - salah satu yang lebih kecil, dan drone yang kurang canggih yang digunakan oleh tentera Amerika.

Rabu

Chicharito MU: Adakah Dia Seorang Muslim..?

Pengakuan Chicharito tentang agamanya dan pandangannya terhadap Nabi Muhammad s.a.w














Pecat..pecat BPL

Info Terkini: Terbaharu, Terpanas,Seram Dan Pelek: Pecat..pecat....Barclays Premier League (BPL):

Asean (SEA) Perbelanjaan Pertahanan Dan Persenjataan

Kebimbangan Strategik  Atau Keperluan Teknologi


Kepulauan Spratly 

Eurofighter Typhoon
Keadaan dunia yang tidak menentu serta penuh dengan perang saudara seperti di Asia Barat pastinya akan menyebabkan penjualan senjata meningkat terutamanya pengeluar utama senjata dunia iaitu Amerika, Russia, Perancis, British dan tak terkecuali Brazil sebuah negara baru pengeluar senjata. Sememangnya diakui keadaan huru hara banyak berlaku di Timur Tengah seperti di Syria,  dan Israel-Palestin iaitu perang yang tak pernah habis sampai sekarang. Sebelum itu perang saudara bermula di Mesir dalam meruntuhkan Hosni Mubarak dan merebak selepas itu perang saudara Libya dimana Muammar Ghaddafi dibunuh secara kejam walaupun sudah menyerah diri. Pelbagai spekulasi tentang pembunuhannya dan ada sumber yang mengatakan pembunuhan itu dilakukan oleh warga Perancis yang membantu pemberontakan berdarah tersebut. Entah, mana yang betul. 

Selasa

Angkasa :→ Bumi Akan Bergelap Selama Tiga Hari Tidak Benar.

Tidak Benar Bumi Akan Bergelap 3 Hari: Angkasa Negara

Alam Cakerawala
Agensi Angkasa Negara (Angkasa)  menafikan pada laporan blog dan artikel yang mendakwa bumi akan bergelap selama tiga hari mulai pada 23 Disember hingga 25 Disember 2012 berikutan kedudukan bumi, matahari dan pusat  Bima Sakti (Galaksi)  akan berada pada kedudukan selari.

RIBUT MELANDA BANDARAYA MIRI

MIRI: Dilanda ribut kencang...



          Cuaca yang panas terik tiba-tiba berubah menjadi ribut yang kencang, hujan lebat serta kilat dan guruh berdentum. Fenomena ini jarang-jarang sekali berlaku. Banyak bangunan-bangunan yang rosak serta pokok yang tumbang. Atap-tap bangunan berterbangan seperti bangunan sekolah agama SK Agama Miri, bangunan pusat membeli belah Boulevard Miri,Bangunan belajar memandu yang bersebelahan pusat beli belah Boulevard. 

Sabtu

Nekonyapii Lisa (Lisa Ring) - Wajah Animasi dari Jerman

Wajah yang menambat hati peminat-peminat filem animasi...










Sesiapa yang meminati rancangan animasi Jepun tentu sudah biasa dengan bentuk rupa dan wajah-wajah kartun tersebut. Ianya mempunyai mata bulat dan besar serta hidung yang mancung dan menarik. Tetapi adakah kita tahu di dalam wajah manusia juga ada terdapat bentuk wajah yang menyerupai watak-watak animasi tersebut. Bagi mereka yang mempunyai bentuk wajah filem animasi Jepun atau kartun barat tersebut pasti akan menjadi daya tarikan masyarakat dunia. 

Ahad

John Titor Pengembara Dari Masa Depan (Time Traveler)


Pengembara Masa Hadapan 2036 - John Titor...Siapa ?

Who John Titor


Dalam artikal yang lepas AK ada menceritakan penjelajah masa iaitu Andrew Carlssin dari tahun 2256. Rujuk laman berikut :http://aljukimong.blogspot.com/2012/07/penjelajah-masa-lelaki-dari-masa.html


Khamis

Lisa Surihani :Saya bukan sombong


"Saya ingin memohon maaf" Lisa                                                                                                                  




Pelakon Lisa Surihani tidak pernah berniat untuk meminggirkan para peminat yang ingin mendekatinya di sebuah lokasi penggambaran sehingga dituduh sombong.
Lisa, 26, berkata, insiden dia dikatakan enggan bergambar dengan peminat bukanlah sesuatu yang disengajakan kerana ketika itu di sedang menjiwai watak untuk drama Di Mana Hilangnya Juwita di sebuah balai polis sekitar Kuala Lumpur.

"Secara jujurnya saya tidak berniat untuk menunjukkan sikap sombong kepada sesiapa pun dan kepada mereka yang terasa hati saya ingin memohon maaf.Kejadian itu bukan disengajakan kerana saya sedang memberikan tumpuan kepada penggambaran tambahan pula watak yang saya pegang agak berat.Sesiapa yang mengenali saya pasti tahu sikap saya yang sebenarnya," 

Randy Pangalila-Tak perlu besarkan isu permit..


Pelakon remaja Indonesia, Randy Pangalila berkata isu yang mempertikaikan kedatangannya untuk berlakon di negara ini disebabkan faktor salah faham oleh pihak tertentu.

Ahad

Zed Zaidi: Randy Pangalila kerja ikut prosedur ke.?

Presiden SENIMAN Malaysia

Zed 



Zaidi...

Cerita Panaass.....


-mempersoalkan samada pihak yang bertanggungjawab atau Randy Pangalila ikut prosedur bila Randy shooting telefilem di Malaysia..!



-(Astro nak untung, buat iklan,ulangan kerap kali, banyak rancangan ulangan raya tahun lepas..royalti artis ada..?)


Khamis

Usin Bolt nak main bola sepak dengan Man.United.


Usin Bolt, tidak akan menolak kalau Sir Alex Ferguson memberinya  peluang bagi sesi pemilihan pemain bola sepak.

Siapa tidak kenal Usin Bolt(25), pelari Jamiaca dan manusia terpantas di muka bumi ini dalam acara trek 100 / 200meter...? Tapi apa yang tidak terfikir oleh kita ialah impian Bolt ingin bermain sukan bola sepak terutama bersama kelab terkemuka iaitu Manchester United. Itulah luahan Bolt semasa sesi temu bual wartawan dengan beliau di London.


Jumaat

Tiada kontrak lagi bersama Kristen..kata Liberty Ross

Liberty Ross isteri  Rupert Sanders melarang suaminya daripada mengarah filem sekuel bersama pelakon Kristen Stewart -'Snow White And The Huntsman'....

     Semenjak skandal hubungan sulit gambar Kristen(23) dan Rupert(41) tersiar di akbar-akhbar dunia dan pengakuan daripada pelakon utama wanita sekuel 'Snow White And The Huntsman' tentang hubungannya bersama pengarah filem tersebut, pelbagai kritikan dan tohmahan yang telah dilemparkan atau diterima oleh mereka daripada peminat-peminat dari seluruh dunia. Pengakuan iklas dibuat kerana tersebarnya gambar kemesraan sambil berpelukan.

Liberty sebagai watak ibu kepada Snowhite


Kris dan Rupert ketika tayangan perdana 'Snowhite and the Huntsman'
    
Sehubungan dengan skandal tersebut, demi untuk menyelamatkan rumah tangganya, isteri Rupert, Liberty melarang suaminya berurusan atau berhubung dengan Kristen lagi. Isterinya tidak membenarkannya menandatangani kontrak sekuel tersebut pada masa akan datang. Kristen juga telah secara terbuka memohon maaf pada kekasihnya Robert Pattinson hero filem 'Twilight", dan ada sumber menyatakan mereka tidak tinggal bersama lagi selepas kejadian tersebut.













Menurut sumber, boss studio akan mencari pengarah lain untuk sekuel sambungan tersebut. Sebelum ini Rupert hanya mempunyai perjanjian secara lisan. Rupert Sanders memberitahu bahawa dia berasa sedih diatas apa yang terjadi dan kesakitan yang ditanggung oleh Liberty dan anak-anaknya. Dia juga menyatakan amat menyayangi keluarganya sepenuh hati dan berharap mereka dapat mengharungi masalah ini bersama-sama. Rupert Sanders mempunyai dua orang anak iaitu Skyla (7) dan Tennyson (5).



AK: -Isu-isu panas ini akan pasti meningkatkan populariti seseorang artis...AK nak 
            popular  jadi jurujual bos ikan kering dan belacan jer...








Khamis

Mario Balotelli : memakai seluar dalam warna ungu

Ibiza, Spain: Penyerang sensasi kelab Manchester City Mario Balotelli bersantai di apartmentnya di Ibiza.




Beliau dipercayai  dibayar di sekitar £ 120,000 seminggu bagi perkhidmatan di Manchester City, dan kelihatan seperti Mario Balotelli mencuba untuk melancarkan gaya hidup yang baru. Penyerang yang mempunyai sikap yang berubah-ubah sedang menikmati cahaya matahari di luar apartmentnya. 

Rabu

Cara artis terkenal berpakaian promosi filem dan minyak wangi

Promosi filem vs promosi 'perfume'..artis terkenal...apa kejadah cara si LG tu...hancurrrr.....

    Baru-baru ini , pelancaran tayangan perdana filem Batman "The DarkKnight  Rises" di New York di hadiri oleh pelakon2 utama dan yang menarik perhatian pelakon Anne Hathaway (29)-Cat Women, berpakaian yang menampakkan pakaian belakang terbuka dan seksi di hadapan. 

Pakaian-pakaian begini sudah menjadi kebiasaan bagi artis-artis barat tetapi jangan artis-artis tempatan yang menggunakan pakaian begini waktu apa-apa majlis besar.Alamatnya akan kena kutukan, cacian daripada peminat.....( sebulan pun tak habis cerita pasal perihal begini....)...Lihatlah foto yang dipamerkan.



        Pada foto ini pula adalah daya kreativiti sendiri daripada Lady Gaga yang berusia 26 tahun bagi mempromosikan minyak wangi jenama "Fame"..cecair warna hitam.. mak oii...langsung takde seurat benang pun dan hanya ditutupi oleh 'orang-orang kecil' yang mengelilingi badannya. Lady Gaga seperti mana yang kita ketahui suka menggunakan pakain yang pelek-pelak sampai tak masuk akal pun...seperti pakaian dari 'daging hidup' dan banyak lagi. 

Ini pula cara dia mempromosikan jenama minyak wangi atas ideanya sendiri....gila betul dia nie....Menurut sumber, Lady Gaga sendiri berasa sedikit gementar apabila berkongsi idea dengan orang lain...pandai gelabah jugak dia  ye..Renato Semerari, presiden Kecantikan Coty, berkata: 'Beliau adalah seorang artis yang tidak pernah berpuas hati dengan status quo - dia sentiasa mempunyai cara untuk mencabar semua orang dan cuba melakukan sesuatu yang lebih, sesuatu yang berbeza.. 

Dalam promosi minyak wangi Fame ini  juga terdapat ayat-ayat penarik Lady Gaga iaitu "Fame is an illusion - if you really want it, anyone can have it". Lihat foto iklannya....Ini bukan edit ye, tapi adalah  foto ori daripada  photographer Steven Klein.





Ahad

Ratu Elizabeth mengelak menganugerahkan Pingat Kesastriaan kepada Mick Jagger

'Tidak patriotik dan membawa pengaruh buruk kepada adiknya"- Mengapa Permaisuri Elizabeth enggan menyerahkan Mick Jagger pingat kesatriaan kepada beliau....


Rolling Stone, Sir Mick Jagger bergambar selepas menerima kesatria beliau (bersama dengan dia adalah bapanya, Joe, dan anak-anak perempuan Elizabeth (kanan) dan Karis, memegang pingat kesatria)
         Beliau pernah disebut sebagai 'ketua ahli sihir' - memeranjatkan bahawa Ratu nampaknya mengelakkan diri memberi Mick Jagger ( Michael Philip Jagger ) darjat atau pingat kesatria  kerana beliau menyangka bahawa Mick adalah calon yang tidak sesuai.

Sebuah buku baru yang diterbitkan mendakwa Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Raja Permaisuri 'tidak mempunyai hati perut' untuk menyerahkan anugerah itu kepada penyanyi pada tahun 2003 pada  pandangan yang anti-establishment.


     Ratu Elizabeth juga tidak suka hubungan bintang Rolling Stones dengan adiknya, Puteri  Margaret, dan dalam pemikiran Ratu , Mick telah menggunakan adiknya untuk populoriti sosialnya
     
    Maka Ratu Elizabeth bertanya kepada Putera Charles untuk memberi Mick Jagger Pingat kesatriaan dan bukannya mengikut tuntutan Mick dalam " Hidupan Liar dan Genius Mad" daripada Jagger.
Dalam biografi, yang telah dikeluarkan di Amerika Syarikat semalam, pengarang Christopher Andersen menulis bahawa Ratu sengaja dijadualkan bagi suatu pembedahan untuk mengeluarkan rawan dari lutut kirinya sehari sebelum Jagger menerima penghormatan tertinggi di muka bumi.
    Andersen merasakan terdapat banyak sebab Ratu tidak mahu memberikan Jagger, yang mempunyai tujuh kanak-kanak oleh empat wanita, salah satu daripada kepujian tertinggi di muka bumi.


Ak- kalau dah orang tak mahu tu,.. ada2 saja cara nak mengelak...cthnya ,..sakit perutlah..tidurlah...poning kepalo...terutamanya yang datang tu peminta hutang...hii..hiii




Jumaat

Penjelajah Masa :Lelaki Dari Masa Hadapan 2256



Berasal dari tahun 2256..... !



        Pada tarikh 28 Januari 2003, Seorang lelaki bernama Andrew Carlssin ditahan oleh FBI atas permintaan SEC (Security and Exchange Commission) untuk disoal siasat atas kecurigaan melakukan insider trading. Kecurigaan itu bermula ketika SEC mengetahui bahawa Carlssin berjaya meningkatkan portfolionya yang bernilai $800 menjadi  $350 juta hanya dalam masa dua minggu. Dalam siasatannya di hadapan FBI, Carlssin yang berusia 44 tahun memberikan penjelasan yang luar biasa bagaimana dia mendapatkan kekayaannya tersebut. 

Ahad

Kareena Enggan Menukar Agama Setelah Kahwin


Nak kahwin jer.. : -lain negara lain pulak caranya .....
















Aktres Kareena Kapoor yang bakal menamatkan zaman bujangnya  dengan pelakon Saif Ali Khan pada 16 Oktober ini memutuskan tidak memeluk Islam.
Kereena juga dilaporkan tidak akan menukar namanya dan mahu kekal dengan nama asalnya tersebut.
Saif Ali sendiri menjelaskan dia tiada masalah untuk menerima Kareena dengan agama asal aktres tersebut dengan alasan menhormati agama lain.
“Saya tidak mahu paksa dia untuk menukar agamanya. kalau boleh saya mahu kerajaan meminda  undang-undang  terutamanya Akta Perkahwinan Kasta agar sesiapa yang hendak berkahwin tidak perlu menukar agamanya” ujar Saif Ali kepada Mail Today
Sebelum ini kesemua perkahwinan  berlainan agama dalam keluarga Pataudi memerlukan pengantin wanita untuk masuk islam bagi upacara akad nikah
Ibu Saif Ali sendiri,  Sharmila Tagora yang merupakan keturunan Banggali  memeluk islam untuk bernikah dengan ayah saif Ali, Mansur Ali Khan
Sharmila yang juga pelakon itu turut meempunyai nama islam iaitu Ayesha Begum selain mengunakan nama asalnya.
Majlis perkahwinan Saif Ali  dan Kareena  akan diadakan di istana  Pataudi. bagaimanapun pihak mengantin belum memutuskan sama ada untuk melakukan majlis mengikut tradisi hindu atau syariat islam....

Rabu

Aaron Dan Syamsul bergaduh....????


Asyik gaduh jer....apa hal nie...?








Pelbagai cerita sekarang kita dah dengar dari media2 canggih...gaduh sana sini dalam twitter, facebook, majalah dan sebagainya....Sekarang heboh pulak dengan berita Aaron buktikan nama sebenar,, Syamsul senyap sepi..dan yang terbaharu pula , mereka berdua nie pulak sibuk Aaron Aziz dan Syamsul 'bergaduh' dalam facebook...isshhh...ishhh..isshhh....

Tak caye, cuba lihat dalam post facebook nie....
Dialog gaduh mereka berdua..

Suspen....!!!! .Untuk pengetahuan umum, 'pergaduhan' mereka nie hanyalah lakonan babak dalam cerita KL Gangster 2 yang akan ditayangkan nanti..tapi tak tahu bila pulak tarikh tayangannya...Filem pertama KL Gangster dulu telah mendapat hasil kutipan tertinggi dalam sejarah sebanyak RM12 juta...adakah filem KLG2 nie akan dapat mencecah angka 12 juta....kita tunggu saja nanti....


http://infoterkiniterbaharuterpanas.blogspot.com/

Syapp..siattt...waachhaaa...





Greeerrrrr......